ZOOM OP DE TRIATLEET BENOIT CHEVALIER EN DE DOLTCINI TRIFUNCTION

ZOOM OP DE TRIATLEET BENOIT CHEVALIER EN DE DOLTCINI TRIFUNCTION

Het kleinodenpakje is een must om te zwemmen, te trappen en te rennen. De belangrijkste voordelen zijn dat het snel droogt na het zwemmen, dat het comfortabel is om te fietsen en dat het kan worden vergeten bij het rennen dankzij de textuur die perfect is aangepast aan het lichaam. Een triatlonpak wordt gedragen als een fietsbroek: zonder ondergoed. We raden vrouwen echter aan om een beha te dragen. De trifunction is een technische outfit, ontwikkeld en bestudeerd om de triatleet comfortabel te laten zijn in alle drie de disciplines.

Wanneer u begint met sorteren, kunt u soms een beetje verdwalen door de complexiteit en de kosten van het aan te schaffen materiaal. Geen stress, Geofco stelt u voor om al het triatlonmateriaal te bekijken dankzij het interview van Benoît Chevalier, 34 jaar oud, een verpleegster in het leven en een amateur-triatleet in zijn vrije tijd. We wilden hem een paar vragen stellen over de triatlonapparatuur die we te koop aanbieden op onze website.

Hoe ben je in Triathlon gekomen en sinds wanneer?

Ik was een amateur-fietser, ik kende de naam van de triatlon om op vakantie te gaan in de regio Embrun, waar de mythische Embrunman, lang de moeilijkste triatlon ter wereld, plaatsvindt. Op een dag ben ik begonnen, het zal dit jaar 8 jaar duren voordat het avontuur begint.


Kunt u in een paar regels uw reis van het begin tot het heden terug volgen?

Ik begon met korte afstanden en ging daarna over naar langere evenementen. Ik deed mijn eerste Ironman in 2014 in Vichy. Daarna ging ik door met concurreren over de hele wereld en realiseerde ik eindelijk mijn droom als triatleet: de Ironman van Hawaï. Twee jaar geleden eindigde ik 72e van de 2500 deelnemers, waarvan 80 mannelijke en vrouwelijke professionals. Ik ben trots op dit resultaat.

 

 

 

 

Je gebruikt Doltcini's kleinigheid nu al een tijdje. Wat zijn de belangrijke criteria voor een triatleet bij de keuze van een kleinigheid?

Een triatlon evenement duurt tussen de 4 en 9 uur, zie meer. Een combi moet vooral comfortabel zijn!

Ten tweede, ik zou zeggen dat het functioneel moet zijn. Laat het me uitleggen. Tijdens een wedstrijd mag een kleinigheid op geen enkele manier de beweging belemmeren en moet deze op de juiste manier op dijhoogte worden gehouden.

Het is ook erg belangrijk dat de kleding ademend is en de atleet beschermt tegen hitte en kou.

 

Kunt u ons de sterke punten van dit Doltcini gedoe vertellen?

Eén woord komt direct op mijn lippen: haar troost! De snede is bedoeld om dicht bij het lichaam te zijn, zonder dat deze beklemmend werkt. Een onmiskenbare troef in een dergelijke sport. De huid is van hoge kwaliteit, wat bij sommige merken soms een probleem vormt.

De Dolcini trifunction heeft een goede rits om het bovenlichaam te ventileren. Het heeft zakken in de rug (geweldig bij het tanken).

Het ontwerp is bijzonder mooi, het is ook een grote aanwinst.

 

Anders, in deze zo delicate periode, hoe gaat u om met uw tijd tussen uw verplegingswerk en uw opleiding?

Ik ben een verpleegster in een ziekenhuis in de omgeving van Mons, op de intensive care. Ik doe mijn uiterste best om niet ziek te worden en mijn werk voort te zetten. Het is waar dat het niet gemakkelijk is in deze tijden van de covidepandemie19 ; de dagen zijn lang en vermoeiend, maar je moet wel op de hoogte blijven!

Ik woon in Frankrijk, ik heb de kans om in het land te leven en er gebruik van te maken om door te gaan met rennen. Ik ga verder met mijn training op de hometrainer en ik vervang het zwembad door gewichttraining.

Tot slot, in de hoop de concurrentie in de tweede helft van het seizoen te handhaven, weten we dat uw doel was om terug te keren naar Hawaï, hoe zit het?

In eerste instantie was ik van plan om de Lanzarote en Nice ironman te doen voor een kwalificatie voor de Hawaii ironman volgend jaar oktober.

Gezien de huidige situatie denk ik niet dat er voor augustus een kwalificatierace zal zijn.

De Ironman van Nice is uitgesteld tot een nog niet bekendgemaakte datum, maar dat zal waarschijnlijk in september zijn. Als we mogen racen, zal ik deze keer proberen me te kwalificeren voor Hawaii 2021, waarbij de kwalificatieperiode eind augustus afloopt voor de 2020-editie.

We sluiten ons artikel af met het advies om de trifunction op lage temperatuur, maximaal 30° in de machine, te wassen en te verspreiden op een plaats die beschut is tegen het licht. Verbied de droger, de stomerij en het strijken om de kwaliteiten van uw kleinigheid zoveel mogelijk te behouden. Met al deze voorzorgsmaatregelen zal het in de loop van de tijd blijven duren.

Je hebt het begrepen, de kleinigheid is de uitrusting die je leven makkelijker maakt op een triatlon, de uitrusting die je in staat stelt om van je race te genieten in de beste omstandigheden. Geofco staat uiteraard tot uw beschikking als u advies nodig heeft voor uw aankopen op de site.

Wij danken Benoit Chevalier voor zijn mening en advies en wensen hem veel succes bij zijn toekomstige inspanningen.

Profiteer van een extra -20% korting op de aankoop van een trifunction door gebruik te maken van de code --> benoitchevalier aan de kassa.

U profiteert dan van een kwaliteitsfunctie vanaf 65€!

--> https://geofco.be/collections/trifonction

Nog een klein detail, dit kleinigheidje is gemengd en daarom ook voor jullie dames gemaakt!

 

 

← Article précédent Article suivant →


Laat een reactie achter

Gelieve er nota van te nemen dat de opmerkingen vóór de publicatie moeten worden goedgekeurd.